Ga sneller breien met deze tips

Sneller breienZijn er niet genoeg (brei) uren in een dag? Mogen dagen van jou wel 48 uur duren? Met deze tips ga je sneller breien, minder tijd kwijt zijn en meer projecten afmaken!

Tip 1: Oefenen, oefenen, oefenen

Ja, die zat er natuurlijk in. Er wordt weleens gezegd dat je iets 5.000 keer gedaan moet hebben om er goed in te worden. In Japan zeggen ze zelfs 10.000 keer … Maar wat weten die ervan, het is niet alsof zij snel en gestructureerd werken. Probeer dus elke dag een beetje te breien. Je techniek wordt beter, je krijgt handigheid in het breien zelf en je wordt vanzelf sneller.

Tip 2: Let je op je handen

Zorg dat je het garen op de juiste manier vasthoudt zodat je kunt breien zonder het garen “vast te houden”. Je kan via Youtube veel filmpjes vinden hoe je het garen kan vasthouden. Als je hier handig in wordt, ga je ook sneller breien.

Tip 3: Probeer verschillende technieken

Probeer zoveel mogelijk technieken die je tegenkomt. Niet alleen krijg je op die manier meer oefening (tip 1). Ook ontdek je nieuwe technieken waar je meer affiniteit meer hebt. Het is natuurlijk mogelijk dat een bepaalde manier van breien je beter ligt dan anderen. Een goed voorbeeld hiervan is een breinaald onder je arm vasthouden, hiermee bespaar je je veel tijd.

Tip 4: Probeer andere breipennen

Probeer eens met breiringen of rondbreinaalden te werken. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar je kunt sommige projecten een stuk sneller breien met het juiste “gereedschap”.

Tip 5: Meer tijd vrijmaken

Hoewel je breien zelf niet sneller wordt, voltooi je je projecten wel sneller. Hoewel het er in het begin misschien raar uitziet is het zeker de moeite waard om in de trein te breien. Of in de bus, op zondag vanaf 19:00 uur en nog veel meer. Er zijn veel meer uren om te breien dan je denkt.

 

Hoewel het natuurlijk handig is als je sneller kan breien, gaat het er natuurlijk om dat het leuk blijft. Heb jij nog tips om sneller te breien? Laat ze weten in  de reacties!

Recent Posts