Het lang vergeten vingerhoedje

VingerhoedjeGebruiken jullie een vingerhoedje? Vingerhoedjes lijken deel uit te maken van het eerste deel van de 20e eeuw. Iedereen heeft er nog ergens één liggen in een lade, maar die wordt zelden gebruikt. Bij Ouderwets Breien dachten wij er ook zo over. Een vingerhoedje is onzin! Daar zijn we laatst, na een pijnlijke les, op teruggekomen.

Zoals wel vaker kwam er weer naald en draad bij een project aan te pas. Een nieuwe scherpe naald welteverstaan. Na wat gerommel in het een lade werd het vingerhoedje aan de kant geschoven in de zoektocht naar naald en draad. De draad ging door de naald en het naaien kon beginnen. Na enkele steken was het eerste schrammetje een feit. Na nog wat meer steken was het dan zover, een mooie donkerrode druppel die op het punt stond het project te bezoedelen.

Gelukkig kon een ramp voorkomen worden door snel een doekje te pakken, en een pleister. Om vervolgens toch ook maar weer dat vingerhoedje te zoeken. Les geleerd. Vingerhoedjes zijn, hoe ouderwets ook, en hier houden wij van ouderwets, reuze handig. Voortaan wordt er hier niet meer een naald en draad gepakt zonder bijpassend vingerhoedje!

Gebruiken jullie altijd een vingerhoedje? Of heb je een andere truc om niet in je vinger te prikken? Laat het ons weten in de reacties!

Recent Posts