DROPS Haarband en Halswarmer breien

Met dit breipatroon van DROPS kun je een haarband en halswarmer breien. Leuk voor zowel in de lente, herfst en een frisse zomerdag. Deze artikelen worden gebreid in een mooie zachtroze kleur maar je kunt natuurlijk elke kleur kiezen die je wilt.

Als je een ander garen kiest, kies er dan bij voorkeur eentje uit dezelfde garengroep. Controleer voor de zekerheid altijd door een proeflapje te breien.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!
Hoofdband  12 cm breed, 55 cm omtrek
Halswarmer  24 cm hoog, 150 cm omtrek
Garen  Drops Eskimo en Drops Andes
Breinaalden  9 mm
Stekenproef  10 st en 15 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  gerstekorrel; tricotsteek

Haarband en Halswarmer BreienDe halswarmer en haarband worden gebreid in de gerstekorrel. De gerstekorrel staat uitgelegd in het patroon, maar mocht je er niet uitkomen bekijk dan dit filmpje.

Het garen:

Voor het patroon worden twee verschillende garens gebruikt: Drops Eskimo en Drops Andes.

Drops Eskimo is een 100% wollen garen dat onbehandeld is. Dat geeft dit garen een mooie natuurlijke uitstraling. Ideaal voor kledingstukken die je warm moeten houden.

Drops Andes is van twee draden gesponnen en gemaakt van 65% wol en 35% alpaca. De alpaca is afkomstig uit Zuid-Amerika wat ook de naam gaf aan dit garen.

De hoofdband:

De hoofdband wordt gebreid door 13 steken op te zetten met de gerstekorrel. Je kunt dan breien totdat deze de juiste lengte heeft. Tot slot wordt er nog een bies gebreid om de hoofdband samen te vouwen.

De halswarmer:

De halswarmer wordt in de rondte gebreid, hier heb je dus een rondbreinaald voor nodig. Je moet 150 steken opzetten en dan breien tot je de juiste hoogte hebt bereikt. Je kunt deze dus ook groter of kleiner maken als je wilt!

Al met al is dit een heel leuk patroon voor beginners: de gebruikte technieken zijn makkelijk aan te leren. Daarnaast kun je dit met een beetje goede zin in een paar uur afmaken. Zo kun je als je de deur uitgaat die passende sjaal gewoon eventjes erbij breien.

Garen Prijs
Drops Andes Mix (100 gram) €4,80  Bestel nu
Drops Andes Uni Colour (100 gram) €4,80  Bestel nu
Drops Eskimo Uni Colour (50 gram) €8,60  Bestel nu
Drops Eskimo Mix (50 gram) €8,60  Bestel nu
Recommended Posts