Bolero breien van Drops garen

Met dit gratis breipatroon kun je een leuke bolero breien. Een bolero is een heerlijk artikel voor de zomer. Eigenlijk is het een kort vestje dat je om je heen slaat. Ideaal als het ’s avonds iets frisser wordt. Voor dit patroon heb je drie tot vijf bolletjes garen nodig van Drops. Er is in het breipatroon gekozen voor een leuke koraalkleur. Deze kleur is prachtig voor in de zomer. 

Naast breien heb je voor dit patroon enkele haaktechnieken nodig. Om de rand te haken. Dit is niet al te ingewikkeld. Eventueel kun je ervoor kiezen op een andere manier de rand af te werken.

Mooie bolero breien van Drops garenDe bolero wordt gebreid met 75 tot 125 gram Brushed Alpaca Silk. Dat zijn drie tot vijf bolletjes. Brushed Alpaca Silk is een heerlijk zacht garen voor mooi, fijn werk. Dit garen is een combinatie van echte Alpaca en zijde. Gelukkig weet Drops het tegen een scherpe prijs aan te bieden! Vraag in je favoriete wolwinkel naar dit garen.

De bolero breien doe je met verschillende beginnerstechnieken: ribbelsteek, meerderen en tricotsteek. Maar ook komt het braambespatroon aan bod. Voor het braambespatroon is zowel een geschreven beschrijving toegevoegd als een telpatroon. Daardoor is het makkelijk te volgen.

Naast het breien wordt er gebruik gemaakt van haken. De bolero wordt namelijk aan de onderkant, en aan de mouwen, afgewerkt met een gehaakte rand. Deze gehaakte rand maak je met lossen, vasten en halve vasten. Dit kan wat onwennig zijn. Dan kun je ook zelf een rand breien die je al kent.

Mooie bolero breien van Drops garen

Maten S – M – L – XL – XXL – XXXL
Garen Drops Brushed Alpaca Silk
Garen (hoeveelheid) 75 – 100 – 100 – 100 – 125 – 125 gram
Garen (kosten) € 7,50 – € 12,50
Breinaalden  5 mm
Stekenproef  15 st en 21 nld in tricotst zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; meerderen; braambespatroon; tricotsteek
Recommended Posts