Topje breien met golfpatroon

Met de zomer in het achterhoofd kun je dit leuke topje breien met golfpatroon. Het is een topje zonder mouwen met een ronde hals. Door het patroon is dit bedoeld om over iets heen te dragen. Dat maakt het leuk voor in de lente en de zomer.

Dit is een redelijk moeilijk breipatroon dat beter geschikt is voor gevorderde breisters. Het topje wordt met een golfpatroon gebreid dat een mooi effect geeft. Dit bereik je door gebruik te maken van verschillende breitechnieken. Deze worden duidelijk toegelicht in het patroon.

Topje breien met golfpatroonOm dit gratis breipatroon te breien maak je gebruik van de ribbelsteek, riviersteek en een fantasiesteek. De ribbelsteek is iedereen natuurlijk bekend en is erg makkelijk te breien. De riviersteek staat ook wel bekend als de luie wijvensteek omdat je gaten laat vallen. Deze wordt uitgebreid in het patroon beschreven voor de breisters die er niet bekend mee zijn. De fantasiesteek is een verzinsel van de maakster van het breiwerk en is simpelweg een variatie op bestaande steken. Deze steek staat natuurlijk ook beschreven in het patroon.

Voor dit topje worden vijf of zes bolletjes garen gebruikt. Dit hangt af van de gekozen maat. Omdat het patroon van Katia is, wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van Katia garen: Tahiti Spark. Dit is een mooi katoenen garen dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Mocht je een ander garen willen gebruiken, let dan goed op de stekenproef. Deze moet hetzelfde blijven.

Topje breien met golfpatroon

Maten 38-40; 42-44; 46-48; 50-52
Garen Tahiti Spark
Garen (hoeveelheid) 5; 5; 6; 6 bollen
Garen (kosten) € 21,50 – € 25,80
Breinaalden  nr 6
Stekenproef  13 st en 13 nld zijn 10 cm in fantasiesteek
Steken  ribbelsteek; riviersteek; fantasiesteek
Recommended Posts