Zomers topje breien voor beginners

Een zomers topje breien voor beginners doe je met dit gratis breipatroon. Dit is een erg eenvoudig patroon voor (maar) één maat. Dat maakt het aflezen van het patroon eenvoudig. Dit breipatroon heb je in een handomdraai af en is dus ideaal om in de zomer tussendoor te doen.

Door de eenvoud van dit patroon kun je makkelijk beginnen. Daarnaast leer je wel werken met twee verschillende panden. Dit is dus een goed opstapje als je een trui wilt leren breien.

Zomers topje breien voor beginnersHet zomertopje wordt gebreid met vijf bollen Tahiti Spark van Katia. Dit is een mooie blend van katoen en polyamide. Dat maakt dit een prettig garen om in de zomer te dragen. Het garen is in verschillende kleuren te verkrijgen, dus je bent niet  gebonden aan de getoonde kleur. Daarnaast kan dit garen gewoon in de wasmachine. Een ander patroon om met Tahiti Spark te breien, is het topje met golfpatroon.

Om dit patroon te breien moet je gebruik maken van drie verschillende steken: rijstekorrelsteek, netsteek en de tricotsteek. De rijstekorrelsteek en netsteek staan beschreven in het patroon. De tricotsteek is je waarschijnlijk al bekend, anders vind je hier een video-uitleg.

De werkbeschrijving is erg beknopt, maar blijft goed leesbaar. Zoals altijd, lees eerst het hele patroon door. Het patroon is voorzien van teltekeningen van het voor- en achterpand. Hierop vind je alle steken en afmetingen terug. Tot slot vind je de uitleg voor de afwerking onderaan het patroon terug.

Zomers topje breien voor beginners

Maten  Eén maat
Garen  Tahiti Spark
Garen (hoeveelheid)  5 bollen
Garen (kosten)  € 21,50
Extra Benodigdheden  2 linten van elk 42 cm
Breinaalden  8 mm
Stekenproef  13  st en 16 nl zijn 10 cm
Steken  rijstekorrelsteek, netsteek, tricotsteek
Recommended Posts