Phildar, opgericht in 1903, was het eerste breigarenmerk in Frankrijk en staat bekend om creativiteit en de frisse stijl van de producten. Tegenwoordig richt Phildar zich voornamelijk op de ontwikkeling van nieuwe breigarens en de breiboeken boordevol patronen.

Met ruim 200 Phildar winkels in Frankrijk en België en 300 winkels daarbuiten die de producten verkopen is het een groot internationaal merk geworden.

De gratis breipatronen van Phildar komen regelmatig langs op deze website. Niet alleen zijn deze patronen heel erg duidelijk opgesteld ook is het eindproduct altijd geweldig. Van eenvoudige kledingstukken tot prachtige kabeltruien voor kinderen. Op de website vind je een groot aantal gratis patronen en anders kun je altijd bij de breiboeken terecht. Deze zijn via jouw favoriete wolwinkel te krijgen.

De breigaren van Phildar zijn makkelijk te herkennen aan de frisse, heldere kleuren. Het aanbod is enorm en alle garens zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor kun je voor werkelijk elk gewenst project een mooi, geschikt garen vinden.

De garens variëren niet alleen in kleur, ook qua grondstoffen is er een groot aanbod. Van het bekende Phil Coton tot lamswol, mohair of blends. Dit maakt dat je niet alleen in de winter maar ook in andere seizoenen nog met deze garens aan de slag kunt. Daarnaast is er een grote verscheidenheid in diktes, lentes en gewicht; bij elk garen staat alles vermeld.

Enkele favoriete Phildar garens