Het huidige Schachenmayr bestaat als sinds 1817 maar de gaf de naam pas in 1871 aan het bedrijf. Begonnen in Duitsland met een katoen en wol spinnerij is het bedrijf gestaag gegroeid tot een grote breigaren leverancier in Europa en daarbuiten.

Tegenwoordig vind je Schachenmayr voornamelijk in winkels in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten.

Creatieve ontwerpers en natuurlijke garens maken van Schachemayr een premium breigaren. Voor zowel de herfst/winter en lente/zomer wordt elk jaar een nieuwe collectie gemaakt die voldoet aan de kleuren, eisen en wensen van dat jaar. Daarnaast is er onderscheid te maken tussen de collectie Schachenmayr en Schachenmayr Regia.

De breigarens zijn gemaakt van verschillende, soms in blend, grondstoffen zoals wol, zijde, acryl, katoen, mohair, nylon en nog veel meer. Dit maakt verschillende prijsniveaus mogelijk en ook dat garens machine wasbaar zijn. Naast de verschillende grondstoffen zijn de garens in een groot aantal diverse kleuren te verkrijgen. Of je nu frisse zomerkleuren of mooie herfsttinten zoekt, je vindt het in de collectie.

Naast de verschillende kleuren en grondstoffen zijn de garen natuurlijk in verschillende diktes, lengte en gewicht te krijgen. Hierdoor kun je voor werkelijk elk project een geschikt garen vinden. Vraag eventueel meer informatie bij jouw wolwinkel om een geschikt garen te vinden.

Naast het enorme aanbod van breigarens vind je op de website ook een uitgebreid aanbod van gratis breipatronen. De patronen zijn voor baby’s, kinderen, mannen, vrouwen, interieur en nog veel meer geschikt. Hierdoor vind je vrijwel altijd een leuk project om te maken.

Enkele favoriete Schachenmayr garens