Baby Débardeur Breien

Met dit patroon ga je een baby débardeur breien van Phildar garen. In Nederland wordt een débardeur ook vaak een spencer of mouwloos vest genoemd. Hoe dan ook is dit een erg leuk gratis breipatroon om een gestreepte débardeur te breien.

In het patroon wordt gebruik gemaakt van drie tot vijf bollen garen van Phildar. Je kunt natuurlijk ook ander garen gebruiken, zorg er dan wel voor dat de stekenproef dezelfde verhoudingen geeft in tricotsteek. Anders klopt het patroon niet meer.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Baby Débardeur Breien

Maten  3 – 6 – 12 – 18 – 24 maanden
Garen  Phildar Phil Coton 4
Breinaalden  nr 3,5
Stekenproef  21 st en 31 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek

Baby Débardeur BreienHet patroon is uiteraard voorzien van een duidelijke teltekening waar, afhankelijk van de leeftijd van de baby, in staat welke maten je moet aanhouden. Het strepenpatroon staat ook uitgelegd, je kunt dit natuurlijk ook achterwege laten.

Deze spencer wordt gebreid met Phildar Phil Coton 4. De stekenverhouding is 21 steken en 31 naalden in tricotsteeksteek zijn 10 bij 10 centimeter. Als je Coton 4 gebruikt, zal de stekenproef sowieso moeten kloppen. Brei toch voor de zekerheid een proeflapje. Mocht het proeflapje niet kloppen, kies dan grotere of kleinere naalden. Ga in ieder geval niet losser of vaster breien.

Dit patroon is vanwege de gebruikte technieken goed te doen voor beginnende breisters. Ook gevorderde breisters zullen hier nog genoeg plezier aan beleven. Al is het maar omdat je zo’n leuk spencertje eraan overhoudt.

Garen Prijs
 Phildar Phil Coton 4 (1 bol)  € 2,99  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts