Phildar trui voor jongens breien

Een prachtige trui voor jongens breien doe je met dit geweldige patroon. Je kunt met dit patroon voor jongens (of meisjes) tussen 4 en 16 jaar een trui breien. Afhankelijk van de maat heb je 9 tot 19 bollen wol nodig.

Het patroon is van Phildar en wordt gebreid met Phil Coton nr 4. Een prachtig garen met een volle rode kleur. Het garen bestaat voor 75% uit katoen en 25% uit lyocell.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Phildar trui voor jongens breien

Maten  4 – 6 – 8 – 10/12 – 14/16 jaar
Garen  Phildar Phil Coton 4
Breinaalden  nr 3 en nr 3,5
Stekenproef  28 st en 29 nld in fantasiesteek zijn 10 cm
Steken  boordsteek; fantasiesteek

Phildar trui voor jongens breienHet is zeker geen eenvoudig patroon, er wordt gebruik gemaakt van een fantasiesteek en de boordsteek. Voor de fantasiesteek is een uitleg en teltekening bijgeleverd. Het is aan te raden dat je kabels breien al beheerst voordat je hieraan begint.

Om deze kabeltrui te kunnen breien moet je gebruik maken van de boordsteek en de fantasiesteek. De fantasiesteek is simpelweg een combinatie normale steken en technieken die je in een vaste volgorde moet breien.

Brei, voordat je begint, altijd het proeflapje. Ook als je Coton 4 gebruikt. Als je een ander garen wilt gebruiken, zorg dan dat je hetzelfde proeflapje krijgt. Als de maten niet kloppen, pas dan de breinaalden aan. Ga niet losser of vaster breien.

Garen Prijs
 Phildar Phil Coton 4 (1 bol)  € 2,99  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts