Stylecraft, opgericht in 1989, is een Brits bedrijf dat over de hele wereld garen levert en verkoopt. In Nederland is het onder andere via Wolplein en Handwerk.nl te koop.

Naast het prachtige garen vind je bij Stylecraft patronen voor baby’s, kinderen, vrouwen, mannen, accessoires en speelgoed. Er verschijnen regelmatig nieuwe zodat je altijd iets te breien hebt.

De garens zijn uiteraard in alle kleuren, lengtes, diktes en soorten te krijgen. Of je nu op zoek bent naar een machine wasbaar zacht garen voor babykleding, of een lekker stug katoenen garen voor een mooie sjaal. Elk soort garen is beschikbaar in een flink aantal kleuren zodat je altijd voldoende keus hebt. Naast de verschillende kleuren vind je garen van verschillende soorten grondstoffen: acryl, wol, katoen en blends.

De garens zijn onderverdeeld in verschillende collecties: Baby, Classic, Fashion en Special. Zoals de namen al doen vermoeden zijn deze toegespitst op baby, klassiek, modern en speciale breiwerken. Dit maakt dat je voor elk werkje voldoende keus hebt. Uiteraard zijn per collectie ook nog zomer en winter garens te vinden zodat je per seizoen garen kunt kiezen.

Naast de prachtige breigaren vind je op de website van Stylecraft een enorm groot aanbod Engelstalige patronen. Leuk hieraan is dat deze anders zijn dan de patronen die we in Nederland en België gewend zijn. Denk aan veel frutsels, kerstcollecties en tijdloze patronen. Ook als je op zoek bent naar moderne patronen biedt Stylecraft een enorm aanbod. Helaas zijn de breipatronen allemaal Engelstalig, en is er geen vertaling beschikbaar, maar niettemin erg leuk als inspiratie.

Enkele favoriete Stylecraft garens